2423033466 6941551881 Άφησσος / Πήλιο
 
Η Περιοχή μας
Maria Studios | Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Άφησσος Πήλιο

Η Άφησσος αποτελεί ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά του Πηλίου. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί τουριστικά ενώ δεν παύει να αποτελεί πόλος έλξης για τους Βολιώτες αλλά και τους Πηλιορείτες ιδιακά την καλοκαιρινή περίοδο. 

Σε απόσταση αναπνοής από την θάλασσα αλλά και κοντά στο Πήλιο και τις ορεινές ομορφιές, η Άφυσσος είναι το ιδανικό μέρος ξεκούραστες διακοπές όλο το χρόνο.  Η τουριστική υποδομή του είναι πολύ ανεπτυγμένη και επιλέγοντας την Άφησσο για το μέρος των διακοπών σας, να είστε σίγουροι πως τίποτα δε θα σας λείψει.
 

 


 

 
26χλμ από τον Βόλο


Το όμορφο παραθεριστικό κέντρο της Αφήσσου απέχει 26 χλμ από τον Βόλο. Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και περιβάλλεται από ελαιώνες που φτάνουν μέχρι την κορυφή της πλαγιάς. Μόλις αντικρίζει κανείς την εικόνα του οικισμού, έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε νησί, καθώς τα σπίτια αγναντεύουν τη θάλασσα.

Ο παραλιακός δρόμος είναι γεμάτος με καταστήματα όπως ταβέρνες, ουζερί, εστιατόρια καφέ και μπαρ. Αξίζει να περπατήσει κανείς στα λιθόστρωτα καλντερίμια στο εσωτερικό του χωριού και να θαυμάσει τις καταπράσινες και ανθοστόλιστες αυλές. 

Στα αξιοθέατα του χωριού η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, το πανηγύρι της 17ης Ιουλίου, το ξωκλήσι της Αγίας Ειρήνης και η διαδρομή Άφησσος - Λεφόκαστρο με θέα στις θαυμάσιες δαντελωτές ακρογιαλιές της περιοχής.

Στην πλατεία της Αφήσσου αναβλύζει το νερό από την πηγή που ήπιαν νερό κατά την παράδοση, οι Αργοναύτες λίγο πριν ξεκινήσουν για το ταξίδι τους στην μακρινή Κολχίδα.
 
 
 
μοναδικές διακοπές

Η περιοχή συνδυάζει την ηρεμία που προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές, χωρίς όμως να
λείπουν οι δυνατότητες για έντονη βραδινή διασκέδαση.